Portugal

Door admin 0

Geniet en beleef veelzijdige Portugal op uw aankomende vakantie! Of u nou van de prachtige natuur wilt genieten tijdens uw vakantie, of heerlijk wilt zonnen op het strand, in Portugal kan het allebei.

In dit veelzijdige land kunt u in het noorden genieten van de mooie natuur en de havenstad Porto.

In het zuiden kunt u heerlijk genieten van de prachtige stranden, die de streek Algarve rijk is. Daarnaast kunt u tijdens uw vakantie heerlijk proeven van de culinaire keuken van Portugal. Bijvoorbeeld een heerlijk visgerecht in combinatie met een glaasje van de beroemde port uit de streek Douro.

De toeristische regio’s

Het vakantieland Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa, grenzend aan buurland Spanje. Onderdeel van Portugal zijn de eilandengroepen Azoren en Madeira. De eilanden liggen ten westen van Portugal in de Atlantische Oceaan.

Kenmerkend voor Portugal is de ruim 800 kilometer lange kustlijn ten westen en zuiden van het land. De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

De stad ligt in het midden van het land aan de kust. De Algarve, Madeira en de Azoren staan bekend als de toeristische regio’s die populair zijn voor een vakantie naar Portugal.

Vele prachtige stranden

Portugal staat bekend om haar vele prachtige stranden. De stranden waar u tijdens uw vakantie veilig kunt zwemmen zijn voorzien van het keurmerk ‘blue flag’. Naast het zwemwater wordt er bij dit keurmerk ook gekeken naar de veiligheid, hygiëne en faciliteiten van het strand.

Bekijk alle vakanties in Portugal >>

In het zuiden bij Albufeira bevinden zich de meeste stranden voorzien van dit keurmerk. In het noorden en op de eilandengroepen Azoren en Madeira zijn ook vele prachtige veilige stranden te vinden.

De warme zomers in Portugal

Het land kent een mediterraans klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. Van maart tot oktober beleeft u de mooiste maanden gedurende uw vakantie in Portugal.

In augustus zijn de temperaturen het hoogst. Het noordelijke deel van Portugal heeft een gematigder klimaat en er is meer kans op neerslag dan in het zuiden.