Venetië

Door admin Uit

Stedentrip Venetië

Venetië: stad van kanalen en bruggen, van intriges en maskers, van carnaval en muziek. Als je kies voor een stedentrip naar Venetië dan weet je dat je iets moois te wachten staat. De stad zelf ligt in het water van een grote lagune, samen met andere eilanden die bij de stad horen en is het beste bereikbaar met een boot, zoals een watertaxi of bus.

Tik de beste citytrips hier >>

Natuurlijk kun je ook met een gondel mee (bespreek wel altijd van te voren wat dit kost) voor een romantisch tochtje door de vele kanaaltjes.

Bezienswaardigheden in Venetië

Wanneer je een stedentrip naar Venetië maakt, dan kun je veel gaan bekijken. Zoals de Rialtobrug over de Canal Grande, de brug der Zuchten en het Dogenpaleis op het Piazza San Marco. Op het Piazza zelf kun je duiven voeren en prachtige standbeelden bekijken. Zwerf door de straatjes en laat je verwonderen door de mooie architectuur.

Pak ook zeker een boot en bezoek de drie grote eilanden, zoals het kleurrijke Burano, het glas-eiland Murano en het klooster op Torcello. Op Burano vind je veel werkplaatsen waar op ambachtelijke wijze kant wordt gemaakt. En op Murano is het mogelijk om een demonstratie glasblazen of sculpturen mee te maken.

Winkelen & uitgaan

Tijdens je stedentrip naar Venetië kun je natuurlijk perfect winkelen. Op Burano bijvoorbeeld vind je leuke winkels met kant en koekjes, op Murano zijn veel winkeltjes met glazen objecten, sieraden en gebruiksvoorwerpen, en in Venetië zelf kun je heel goed shoppen door de hele stad. Zo zijn er (ook op Burano trouwens) speciale maskerwinkels waar je de unieke maskers van het Carnaval van Venetië kunt passen en kopen.

Ontdek de luxe en glamour in Venetië

En je bent in Italië, dus modewinkels genoeg. Een aanrader is om de winkeltjes op de Rialtobrug te bezoeken. Deze bijzondere brug is een van de meest bezochte winkelstraatjes van Venetië en bevat veel lokale en (inter)nationale winkels. Uitgaan doe je in gezellige wijnbars, deze vind je in de hele stad.

Tik de beste citytrips naar Venetie hier >>

Eten & drinken

Een stedentrip naar Venetië is natuurlijk niet compleet zonder te proeven van de lokale keuken. Door de hele stad vind je gezellige pizzeria’s, restaurants en ijssalons waar je op familiaire wijze wordt onthaald. Geniet van heerlijke wijnen en natuurlijk je favoriete pasta’s, vlees- en visgerechten zoals alleen de Venetianen deze kunnen klaarmaken.

Aan het Piazza San Marco liggen heel luxe restaurants, deze kunnen wat prijzig zijn, maar als je een paar straatjes verderop bent, dan betaal je wat minder voor dezelfde kwaliteit. Overigens hebben alle restaurants buiten een menukaart met prijzen hangen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.