Valencia

Door admin Uit

Stedentrip Valencia

Valencia is een van de grootste steden van Spanje en telt iets minder dan twee miljoen inwoners. De geschiedenis gaat terug tot voor de jaartelling. Tegenwoordig is het een moderne stad, waardoor je naast oude bouwwerken ook moderne architectuur tegenkomt.

Verder zijn er verschillende musea, winkelstraten en gezellige uitgaansgelegenheden. Gezien het gunstige klimaat en de mogelijkheid om zowel van de zon te genieten aan het strand als in een van de stadsparken te relaxen, boeken veel mensen een stedentrip Valencia. Er is voor jong en oud genoeg te doen.

Bezienswaardigheden in Valencia

Rond het het plein Plaza del Ayuntamiento zijn veel oude gebouwen gevestigd en het is er altijd gezellig druk. Net als de Kathedraal van Valencia mag je deze plek niet overslaan tijdens de stedentrip Valencia.

Bekijk alle aanbiedingen Valencia >>

Dit zijn verschillende gebouwen, waaronder een operagebouw, wetenschapsmuseum en een park dat in het teken van oceanografie staat. Natuurliefhebbers kunnen op een van de stadsstranden of in het natuurpark Parque Natural de la Albufera terecht.

Winkelen en uitgaan in Valencia

Een stedentrip Valencia is niet compleet zonder een middagje shoppen. Naast bekende ketens zijn er talloze boetiekjes en vintagewinkels te vinden. Deze bevinden zich vooral in de smalle zijstraatjes. Voor winkelcentra moet je net buiten het centrum zijn.

Ontdek deze luxe hotels in Valencia

Van cafés tot cocktailbars en van theater tot nachtclubs, het is er allemaal. Bij mooi weer zitten en staan veel mensen buiten wat te drinken en klinkt er overal gezellige muziek. Jongeren kunnen in de discotheken tot in de vroege uurtjes dansen.

Eten en drinken in Valencia

Het zal je tijdens de stedentrip Valencia nergens aan ontbreken. De ontbijtjes bestaan uit broodjes en zoete lekkernijen. Spanjaarden eten vaak ‘s middags warm. De menukaarten bevatten zowel gezonde salades als hamburgers en frietjes, dus er is voor ieder wat wils.

Ook de tapasbars zijn in de Spaanse stad vertegenwoordigd. Deze kleine hapjes zijn mateloos populair. De paella is afkomstig uit Valencia en mag je dus ook zeker niet overslaan.