Praag

Door admin 0

Stedentrip Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en telt ruim één miljoen inwoners. Het centrum van de stad staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. Het straatbeeld wordt gesierd door oude kerken, pleinen en veel historische gebouwen. Naast de rijke geschiedenis is het tegenwoordig een moderne stad met voldoende toeristische attracties.

Bekijk alle aanbiedingen naar Praag >>

Denk hierbij aan winkelstraten en veel eetgelegenheden met lokale gerechten. In de musea kun je kunst bekijken of meer leren over het verleden. Een stedentrip Praag biedt dan ook voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Praag

De Karelsbrug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana en werd in de veertiende eeuw gebouwd. ‘s Avonds is de brug die over de Moldau loopt mooi verlicht. Op het Oude Stadsplein staan talloze oude bouwwerken die het bekijken waard zijn.

Aanbiedingen voordelige hotels

Dat geldt ook voor de Praagse Burcht, waar de Sint-Vituskathedraal, de burcht zelf en het Koninklijk paleis van Praag deel van uitmaken. Wie tijdens de stedentrip Praag een mooi uitzicht wil hebben, moet de Petřín-uitkijktoren beklimmen, die veel gelijkenis met de Eiffeltoren vertoont. In de Nieuwe Stad is het Nationaal Theater niet te missen, net als de Joodse wijk Josefov.

Winkelen en uitgaan in Praag

In het centrum vind je winkelcentrum Palladium. Naast bekende merken zitten er ook speciaalzaken en eetgelegenheden gehuisvest. Letnany is het grootste winkelcentrum van het land en heeft werkelijk alles. Hierbij moet je denken aan elektronicazaken, supermarkten, kledingwinkels en nog veel meer.

Ontdek luxe hotels voor een spotprijs

In de Oude Stad zijn vooral boetiekjes met antiek gevestigd en de smalle straatjes vormen een leuk decor. In de avond komt het nachtleven op gang. Tijdens een stedentrip Praag is het aan te raden een koffiehuis te bezoeken. Later op de avond wordt het gezellig in de vele cafés met livemuziek of dans tot in de late uurtjes in een van de discotheken.

Eten en drinken in Praag

De Tsjechische keuken is een mengelmoesje van gerechten uit omringende landen. Bij de lunch serveert men vaak chlebicky, kleine gerechtjes bestaande uit kaas of worst. De maaltijd wordt meestal voorafgegaan door een soep.

Het hoofdgerecht bevat veel aardappelen, vlees en een beetje groente. Als dat niet je smaak is, kun je ook terecht in een van de vele andere restaurants. Italiaans, Grieks of iets anders? Tijdens de stedentrip Praag zal het je nergens aan ontbreken. Enkele tips zijn Ristorante Pagana en Field Restaurant.