Marrakech

Door admin 0

Stedentrip Marrakech

Marokko heeft vier koningssteden, en daar is Marrakech er één van. De stad staat sinds lang op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Alle reden dus voor een stedentrip naar Marrakech.

Bekijk hier alle citytrips Marrakech >>

Het is goed om er rekening mee te houden dat je in een islamitisch land bent. Men is ruimdenkend over bijvoorbeeld alcohol en er zijn geen verplichtingen qua kleding, echter het wordt gewaardeerd als vrouwen hun schouders en (boven)benen bedekt houden bij een bezoek aan Marrakesh.

Bezienswaardigheden in Marrakech

Eén korte stedentrip naar Marrakech is niet genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. De toeristische sector organiseert dan ook talloze excursies in en rondom Marrakech. Een bezoek aan het centrale plein Djemaa el Fna is zonder meer verplicht.

Hier vind je alles wat een stedentrip in Marrakech zo bijzonder maakt: kraampjes met authentieke Marokkaanse producten, straatartiesten zoals acrobaten en slangenbezweerders, en perfecte eettentjes. Vanaf het plein is goed de minaret te zien van de Koutoubia-moskee, de grootste moskee van Marrakesh.

Rond het Bahiapaleis had elk van de vier echtgenotes en 24 bijvrouwen van de toenmalige heerser een eigen tuin. Enkele interessante musea zijn Dar Si-Saïd (het verleden van Marrakech) en het Majorelle Museum (islamitische kunst).

Winkelen en uitgaan in Marrakech

Als je houdt van winkelen, dan zul je een stedentrip Marrakech niet snel vergeten. Niks moderne grote winkelcentra zoals in Europa, in Marrakech vind je nog de authentieke kleine winkeltjes en kraampjes waar je heerlijk kunt snuffelen. Vooral als je een leuke tas of sjaal zoekt, is de keuze enorm.

Maar er is ook veel zilverwerk te koop zoals theepotten en dienbladen. Het uitgaansleven in Marrakech is moderner dan je misschien in een islamitisch land zou verwachten. Er zijn heel veel bars, clubs, restaurants, discotheken en zelfs enkele casino’s in deze stad te vinden.

Eten en drinken in Marrakech

Aan eten en drinken hoef je op je stedentrip Marrakech niets tekort te komen. In ieder restaurant kun je couscous krijgen, in talloze varianten, maar ook harira, een rijk gevulde maaltijdsoep die iedereen volgens een eigen recept maakt. Houd je van zoet, neem dan een pastilla.

Dat is een taartje met vleesvulling en wordt meestal gegeten als voorgerecht. Ook briouettes zijn populair: bladerdeeggebakjes gevuld met kaas, vis of kip. Bij al dat lekkers drink je natuurlijk Marokkaanse muntthee of een andere alcoholvrije drank zoals vers vruchtensap, een cocktail zonder alcohol of gewoon een kopje koffie of espresso.