Londen

Door admin 0

Stedentrip Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en is vanwege de vele bezienswaardigheden een van de populairste steden van Europa. Naast bekende historische plekken zijn er tal van musea en attracties te bezoeken. Denk hierbij aan gigantische winkelstraten en warenhuizen, gezellige buurten en massale gebouwen.  

Bekijk alle aanbiedingen naar Londen >>

Natuurliefhebbers kunnen tijdens hun stedentrip Londen terecht in een van de stadsparken en museumliefhebbers kunnen op elke straathoek wel een ander stukje cultuur opsnuiven. De theaters, bioscopen en gezellige pubs zorgen voor vertier tot laat in de avond.

Bezienswaardigheden in Londen

Er is zoveel te zien dat je ogen en oren tekort komt. De bekendste gebouwen die je gezien moet hebben zijn Buckingham Palace, de Tower Bridge, Big Ben en Westminster Abbey. Vanuit het reuzenrad de London Eye kijk je van een hoogte van 135 meter over de stad heen.

Voordelige hotels en arrangementen

Enkele musea die je niet mag overslaan zijn het Natural History Museum, The British Museum en het Victoria and Albert Museum. Ook de London Zoo, London Dungeon en Dickens House zijn attracties die tijdens je stedentrip Londen het bezoeken waard zijn. In Hyde Park kun je te midden van de natuur tot rust komen. Zeker in de zomer is het er vooral in het weekend en ‘s avonds heel erg gezellig.

Winkelen en uitgaan in Londen

Er zijn twee plekken waar je bij Londen en winkelen aan denkt: warenhuis Harrods en winkelstraat Oxford Street. Er valt echter nog veel meer te shoppen. In de oudste speelgoedwinkel ter wereld, Hamleys bijvoorbeeld. Voor wat diversiteit kun je terecht op de markt van Covent Garden. De wijk Camden bevat veel kleine winkeltjes.

Luxe hotels in Londen

Ook de boekwinkel Waterstone’s is een bezoekje waard. ‘s Avonds drink je een pint bier in een van de vele pubs, of bezoek een theater of bioscoop. Jongeren kunnen tijdens een stedentrip Londen in nachtclubs zoals Ministry of Sound en Zoo Bar & Club tot in de late uurtjes doorfeesten.

Eten en drinken in Londen

De stad barst van de eetgelegenheden waar je de dag kunt beginnen met een Engels ontbijt, bestaande uit eieren, bacon en bonen. Tegen de middag kun je in een lunchroom een sandwich bestellen en tussendoor geniet je van een kop Engelse thee met een zoete lekkernij.

Tijdens je stedentrip Londen zal het opvallen dat er vooral veel fastfoodrestaurants en Oosterse eetgelegenheden te vinden zijn. Voor een goede maaltijd kun je ook terecht in de pub, lekker en goedkoop. De luxere gerechten zijn vaak erg prijzig.