Lissabon

Door admin Uit

Stedentrip Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en heeft een kleine drie miljoen inwoners. De rijke geschiedenis en het gunstige klimaat zijn voor veel mensen een reden om een stedentrip Lissabon te boeken. Er is genoeg te doen voor jong en oud.

Bekijk alle citytrips Lissabon >>

Van wandelingen door een van de stadsparken tot het bezoeken van een voetbalwedstrijd. Cultuurliefhebbers kunnen zich dagen vermaken. Denk hierbij aan historische gebouwen zoals kerken en kastelen bekijken, door gezellige winkelstraatjes slenteren en natuurlijk genieten van het lekkere eten.

Stedentrips

Bezienswaardigheden in Lissabon

Tijdens de stedentrip Lissabon kijk je je ogen uit. Het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém zijn beide Werelderfgoed. Dat geldt niet voor het Castelo de São Jorge, maar het uitzicht over de stad vanaf dit kasteel is er niet minder om.

De musea in Lissabon bevatten een uitgebreide kunstcollectie. Het Museu Nacional de Arte Antiga en Berardo Collectie Museum mag je zeker niet overslaan. Even ontsnappen aan de drukte? In een van de parken kun je terecht voor rust en mooie natuur.

Winkelen en uitgaan in Lissabon

Vanuit het centrum kun je met een lift naar Bairro Alto. Hier vind je veel boetiekjes en galerieën. De Rua Augusta is de bekendste winkelstraat waar grote merken gevestigd zijn. Ook het winkelcentrum Armazéns do Chiado is een aanrader. Tijdens de stedentrip Lissabon moet je zeker een keer van het nachtleven geproefd hebben.

Ontdek de luxe hotels van Lissabon >>

Naast gezellige bars en kroegjes stikt het van de nachtclubs. De wijk Bairro Alto is een soort open kroeg, terwijl je op Avenida 24 de Julho vooral discotheken vindt. Er is voor ieder wat wils en je kunt het net zo laat maken als je zelf wil.

Eten en drinken in Lissabon

Het zal niemand verbazen dat er tijdens de stedentrip Lissabon veel vis op de menukaarten staat. Daarnaast is de lokale lekkernij Pastéis de Belém niet te versmaden. Dit zijn kleine zoete hapjes met kaneel en poedersuiker. Portugal is natuurlijk ook het land van de port. Er zijn verschillende bars waar je veel soorten kunt proeven.

Stedentrips Lissabon >>

Het is aan te raden om langs de rivier de Taag te wandelen en daar een restaurant uit te kiezen. Zo geniet je niet alleen van een lekkere maaltijd, maar ook van een mooi uitzicht. Wil je op safe spelen, eet dan eens een maaltijd bij restaurant Belcanto of Frade dos Mares.