Hamburg

Door admin Uit

Stedentrip Hamburg

Hamburg is met een kleine twee miljoen inwoners de op één na grootste stad van Duitsland en gelegen aan de rivier de Elbe. Het is een havenstad en dus een belangrijke plek binnen het land voor de handel. De oude pakhuizen en magazijnen krijgen steeds meer een nieuwe culturele invulling.

Bekijk alle citytrips Hamburg >>

Veel mensen boeken een stedentrip Hamburg vanwege de vele bezienswaardigheden. Denk hierbij aan musea en oude en moderne gebouwen. Het is tevens een gezellige winkelstad met veel kroegjes en restaurants om na afloop van een lange dag een goede maaltijd te nuttigen.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Hamburg genoeg doen. De Hamburger Kunsthalle, Museum für Kunst und Gewerbe en het Scheepvaartmuseum zijn leuke uitstapjes en bevatten interessante collecties. Hamburg is ook de stad van de religieuze gebouwen. De St. Nikolai is de meest bekende.

Ook de Sint-Michaelskerk, Sint-Jacobikerk en Sint-Catharinakerk zorgen voor mooie plaatjes. In de Elbe bevindt zich de Speicherstadt, een uit pakhuizen bestaand eiland. Vanaf de rivier heb je fraaie uitzichten op de stad en bouwwerken zoals de Elbphilharmonie en Köhlbrandbrucke.

Winkelen en uitgaan in Hamburg

Als je tijdens de stedentrip Hamburg op zondag aanwezig bent is een bezoekje aan de vismarkt de moeite waard. Het is een ware toeristische attractie waar ook andere spullen te koop zijn. Het echte winkelgebied vind je in de binnenstad, waar zowel bekende ketens als warenhuizen gevestigd zijn. In de wijk St. Pauli zijn de knusse boetiekjes met snuisterijen te vinden.

Het uitgaansleven concentreert zich ook rond St. Pauli. Rond de Reeperbahn zijn veel kroegjes en bars gevestigd. De nachtclubs zijn in de wijk Ottensen te vinden. Hier kun je in het weekend tot vroeg in de ochtend met de voetjes van de vloer.

Eten en drinken in Hamburg

De stedentrip Hamburg is niet compleet zonder een traditionele Duitse maaltijd te hebben gehad. Deze bestaat uit worst, aardappelen en een salade. In een havenstad worden de menukaarten natuurlijk ook gesierd door visgerechten. Als toetje is een stuk taart aan te raden. Er is echter nog veel meer te krijgen.

De duizenden restaurants in de binnenstad bieden Aziatische, Italiaanse, Afrikaanse en nog veel meer wereldkeukens aan. Zo is er voor ieder wat wils. Duitsland staat ook bekend om zijn wijnen en bieren. Het is tijdens de maaltijd dan ook aan te raden een lokale drank te drinken om zo het echte stadsgevoel te krijgen.

Boek een hotel