Gent

Door admin Uit

Stedentrip Gent

Geschiedenis, cultuur, muziek, winkelen… Een stedentrip Gent is een geweldige manier om even lekker de sleur van alledag achter je te laten. Gent heeft een groot aantal bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Dwaal lekker door het centrum, of laat je rondleiden door een gids.

Bekijk alle citytrips naar Gent >>

Na zonsondergang wordt de stad dubbel zo mooi, dankzij het betoverende lichtplan. Tip: koop de CityCard Gent. Deze kaart geeft toegang tot alle belangrijke musea en monumenten in Gent. Ontdek onze top stedentrips

Bezienswaardigheden in Gent

De belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Gent zijn het Gravensteen, de Graslei samen met de Korenlei, en de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods. Het Gravensteen is een indrukwekkend bolwerk. Het is de enige middeleeuwse burcht in Vlaanderen die behouden is gebleven, inclusief een nagenoeg ongeschonden verdedigingssysteem.

Op de Sint-Michielsbrug kun je in één oogopslag diverse prachtige gebouwen bekijken. Het Gentse Stadsmuseum, STAM, is gehuisvest in een veertiende-eeuwse abdij, een zeventiende-eeuws klooster en recente nieuwbouw.

Hier kom je alles te weten over het middeleeuwse verleden, het heden en de toekomst van Gent. Drie authentieke begijnhoven zijn door de UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Winkelen en uitgaan in Gent

Enkele van de belangrijkste winkelstraten en -pleinen op je stedentrip Gent zijn de Brabantdam, de Henegouwenstraat, Hoogpoort, de Koestraat, de Kouter, de Mageleinstraat, de Veldstraat, de Vlaanderenstraat en de Zonnestraat.

In luxe en stijl overnachten

Voor kinderkleding moet je in de Bennesteeg en de Sint-Niklaasstraat zijn. Stijlvolle dames- en herenmode vind je op de Brabantdam en in de Vlaanderenstraat. Liefhebbers van kunst, curiosa en antiek kunnen in de Jan Breydelstraat en de Burgstraat hun hart ophalen.

Uitgaan doe je in stijl in een van de vele theater- en cultuurhuizen. In Gent kun je elke avond kiezen uit talloze grote en kleine theaterproducties.

Eten en drinken in Gent

Een stedentrip Gent is een feest voor fijnproevers. Zo kun je in de Vitrine voor een zeer schappelijke prijs genieten van een ongedwongen bistrokeuken van de hoogste kwaliteit. Van dezelfde eigenaar (Kobe Desramaults) is de Superette in de Hofstraat.

Dit is een ambachtelijke bakkerij-brasserie met houtoven waar je de hele dag terecht kunt, of je nou komt voor een ontbijt, een brunch, of een uitgebreide lunch of avondmaaltijd.