Barcelona

Door admin Uit

Stedentrip Barcelona

Er zijn veel redenen voor een stedentrip naar Barcelona. De hoofdstad van Catalonië (Noord-Spanje) staat bekend om zijn rijke architectuur en cultuur en zijn grootschalige muziekfestivals.

Maar ook om het lekkere eten, het strand en de mogelijkheden om te feesten en te winkelen.  

> (opent in een nieuwe tab)”>Ontdek alle aanbiedingen in Barcelona >>

De stad ligt aan de Middellandse Zee, tussen de Costa Brava en de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezoek enkele van de negen bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO:

Het Palau de la Música Catalana en het Hospital de Sant Pau, beide ontworpen door Lluís Domènech i Montaner.

Voordelige hotels en arrangementen in Barcelona

Andere bezienswaardigheden zijn de dierentuin van Barcelona Parc Zoològic, de Magische fontein van Montjuïc, en het stadion van FC Barcelona Camp Nou.

Winkelen en uitgaan in Barcelona

Een stedentrip naar Barcelona biedt volop mogelijkheden om te winkelen. Veel bekende Spaanse merken hebben hier hun belangrijkste winkel staan. Zo vind je in het centrum (Barri Gòtic, Gotische wijk) in de Avinguda Portal del Àngel alle grote ketens bij elkaar.

Luxe hotels in Barcelona

De Passeig de Gràcia is de meest luxueuze winkelstraat van Spanje. De hipste wijk van Barcelona is zonder meer El Born, met talloze boetiekjes in de Passeig del Born, de Carrer de L’Argenteria en de diverse zijstraten.

Het uitgaansleven gaat door tot in de kleine uurtjes. De meeste discotheken en clubs gaan pas rond 1:00-1:30 open. Sala Razzmatazz (Poblenou) is gericht op jong publiek van zestien tot vijfentwintig jaar.

Oudere jongeren kunnen terecht in het Marula Café (Gòtic).

Eten en drinken in Barcelona

Een stedentrip Barcelona is een waar feest voor gastronomen. Rond 14 uur kun je in een willekeurig restaurant een uitgebreid lunchmenu (menú del mediodía) bestellen, bestaand uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Voor het avondeten (el sopar) kun je terecht bij een van de vele tapasbars in de districten Sant Gervasi en Eixample, of in het oude centrum rond de Passeig de Gracia en de Rambla de Catalunya.

Catalonië behoort tot de belangrijkste wijnstreken van Europa. Probeer eens een cava, een champagne-achtige bubbeltjeswijn.